טיפים לראיונות עבודה

פוסטים מאותה קטגוריה

ראיון נכתב ע”י רוני לן, חברת L-il

ראיון
אם הגעת לשלב ראיון, הרי שעלייך לטפוח לעצמך על השכם, אך גם למצות את ההזדמנות שניתנת לך. עברת שלב סינון משמעותי, ונפתחה בפניך ההזדמנות לזכות במשרה המיוחלת. בנוסף, זוהי הזדמנות מצוינת להתרשם מהמקום, מהאנשים שאתה פוגש (וכנראה גם מהמנהל הישיר שלך, שחשוב לראות האם יש לך כימיה איתו. כמו כן, תוכל לשמוע יותר על הגדרת התפקיד, על תנאי העבודה וכו’. כך תוכל להתחיל לגבש את דעתך, האם זהו מקום עבודה שתרצה לעבוד בו, ותפקיד שתרצה לבצעו. כלומר, מטרת הראיון הנה כפולה: להרשים ולהתרשם.
הראיון הנו סיטואציה חד סטרית בעיקרה: המועמד נשאל את מרבית השאלות, ומספר על עצמו, אולם חשוב שגם אתה תבוא מוכל לראיון ותשאל שאלות שעשויות לעניין אותך. ככל שתדע יותר על החברה והתפקיד, כך תרוויח מכך, הם כדי לדעת האם אתה בכלל מעוניין במשרה, והן כדי להיות מוכן אליה אם אתה אכן מעוניין בה ויהיו מעוניינים גם בך.

הכנה

כדאי לבוא מוכן לראיון עבודה. ככל שתדע יותר על החברה שאליה אתה מגיע לראיון ועל התפקיד הנדון, הדבר יעזור לך לכוון את השיחה אל כישורים והיבטים בקריירה שלך שיהיו רלוונטיים למקום העבודה ולתפקיד, וכן להפגין ידע אודות החברה והתפקיד. ניסיון בתפקיד והבנה בתחום העיסוק של החברה מעידה על רצינות המועמד והתאמתו לתפקיד.

בנוסף, אינפורמציה לגבי המשרה ולגבי החברה הנדונים חשובה גם כדי לקבל החלטה ראשונית, האם התפקיד ומקום העבודה תואמים את ציפיותיך.

הכנה שלך לראיון עבודה תעזור לך למקד את הדיון בנקודות שיציגו אותך במיטבך וימקדו את הדיון בעוצמות שלך ובהיבטים רלוונטיים לתפקיד ולמקום העבודה הנדונים. עליך לספק בזמן מוגבל – כשעה ולעתים פחות, היבטים של אישיותך ויכולותיך את הצדדים הטובים ביותר שלך, והרלוונטיים ביותר לתפקיד המוצע.

כיצד מתכוננים לראיון עבודה?
הכנה לראיון עבודה כוללת הן רכישת ידע לגבי התפקיד והחברה שבהם תתראיין והן הכנה שלך כדי שתוכל להופיע במיטבך לראיון.
אינפורמציה על החברה והתפקיד:
אינפורמציה אודות החברה והתפקיד אליו אתה מיועד, ניתן למצוא בכמה דרכים:
1. חיפוש ברשת האינטרנט: הדרך הטובה ביותר למצוא אינפורמציה אודות החבר הנה באינטרנט על ידי חיפוש שם החברה במנועי חיפוש. באינטרנט תוכל למצוא כתבות אודות החברה, נתונים פיננסיים אודות החברה, פרסומים רשמיים של החברה וכמובן – את אתר האינטרנט של החברה, שאותו כדאי לקרוא לעומק ולהבין מה החברה עושה, מיהם המנהלים בחברה, מתי הוקמה וכו’.
2. אמנם כיום ניתן לחפש כמעט את כל המידע הדרוש באינטרנט, אך בכל זאת, עדיין קיים מידע כתוב, שעשוי שלא להופיע ברשת, ואם יש לך גישה אליו כדאי להכירו: כתבות בעיתונות הכתובה, עלונים של החברה, בפרסומים שיווקיים שונים וכו’. כל אלה יכולים לספק אינפורמציה משלימה למידע שמצאת ברשת.
3. במידה שהראיון נקבע בתיווכה של חברת השמה, כדאי לשאול את איש הקשר שלך בחברה שאלות שמעניינות אותך בנוגע לחברה ולתפקיד הנדונים, ולשאוב ממנו ידע רב ככל האפשר.  לאיש הקשר בחברת ההשמה יכול גם להיות ניסיון קודם בהפניית מועמדים למשרה, והוא יוכל לספר לך מניסיונם של מרואיינים אחרים, אילו אלמנטים מקצועיים ואישיותיים עשויים לעשות רושם על המראיינים בחברה.
4. סקירת הרשת החברתית שלך ובחינה, האם מי מחבריך ומכריך עבד או עובד בחברה, ואפשר יהיה להתייעץ עמו לפני הראיון. בשיחה עם מישהו שמכיר את החברה מבפנים, תגלה דברים שלא תוכל למצוא בפרסומים השונים, על מהות ותנאי העבודה, התרבות הארגונית בחברה, היחס לעובדים.

סקירת קורות חיים לפני ראיון
כהכנה נוספת לראיון, סקור שנית את קורות החיים שלך.
לסקירה נוספת של קורות החיים ישנן שתי סיבות עיקריות:
סקירת קורות החיים לפני ראיון עוזרת לזכור היטב פרטים כגון, השנים המדויקות בהן עבדת ולמדת בכל מקום, ולא לגמגם שאתה נשאל על תקופה בעברך שאליה התייחסת בקורות החיים, או גרוע מכך- להתבלבל בתאריכים וליצור אצל המראיין תחושה של חוסר אמינות או של רישול וחוסר שימת לב לפרטים.
בנוסף, קריאה יסודית של קורות החיים בטרם הראיון מאפשרת הכנת נושאים שבהם תרצה להתמקד במהלך הראיון.

ביום הראיון:

המפגש הראשוני עם המראיין

כיוון שהרושם הראשוני מתחיל מההופעה הראשונית, עלייך ליצור רושם טוב בדקות הראשונות. ישנם מספר אלמנטים שיכולים לסייע לך בכך:

  • דיוק  – קודם כל חשוב שתגיע בזמן.
  • כבה את המכשיר הסלולרי שברשותך .אם צריך תתפנה לשירותים לפני הראיון.
  • מסרים לא מילוליים – הופעתך, שפת הגוף וטון הדיבור, בדומה להופעתך משפיעים מאוד על האופן שבו תיתפס על ידי המראיין אפילו יותר מהמסרים המילוליים שלך. הישר מבט אל המראיין, חייך ולחץ את ידו באדיבות, (אם הוא הושיט אליך את ידו ) יש מראיינים שטוענים שלפי לחיצת היד הם כבר קולטים את המועמד. אם יש לך בעיה של הזעת יתר דאג להביא אתך ממחטה לניגוב היד.
  • הופעה  – מראה, ביגוד ייצוגיים, נקיים, מגוהצים, לא נועזים או מושכי תשומת לב מיוחדת. הבגד כשלעצמו אינו חשוב, אלא כאמצעי המסייע ביצירת רושם טוב שלך. הבגד צריך לייצג אותך ולהדגיש אותך.
  • לשפת הגוף השפעה מכרעת על האופן שבו תיתפס על ידי המראיין. אם תשדר נינוחות, נעימות וביטחון, על ידי חיוך, קשר עין עם המראיין הליכה נינוחה ותנועות גוף בוטחות תיתפס ככזה ותקבל “נקודות זכות” אצל המראיין. לעומת זאת, אם תשדר לחץ וחוסר ביטחון, על ידי תנועות חדות או מהירות, הליכה שפופה, חוסר יצירת קשר עיין, המסר יועבר וגם אם תספר על עצמך דברים אחרים, שום דבר לא יוכל למחוק את הרושם הלא מילולי שנוצר.
  • טון הדיבור ונימת הקול שלך בשיחה משפיעים מאוד גם הם. הביטחון , השטף ועוצמת הקול נותנות נקודת חיזוק למעסיק, שאכן פנה לאדם הנכון ולתת לו תחושה טובה.
  • התייחסות למראיין – ככל שתרגיש נינוח עם המראיין ותחבבו יותר, כך הוא ירגיש נינוח איתך. לעתים קרובות יחס האחר אלינו הנו “מדבק”. אם נעימים כלפינו ואנחנו חושבים שמחבבים אותנו, אנו נוטים לחבב חזרה. היי הראשון לחבב, לחייך, ליצור קשר עיין. סביר להניח שמראיינך יגיב באופן דומה. גם אם לא – אין טעם להילחץ מכך. ייתכן שהמראיין מנסה ליצור דיסטנס בשל אופיו או בשל רצונו לבחון את תגובותיך. לחץ ו/או ריחוק כתגובה לריחוק של המראיין וודאי לא יסייעו לך.

מה כדאי להביא לראיון?
מומלץ להביא לראיון:

  • העתק מקורות החיים שלך – הן כדי לקרוא ולרענן את זכרונך לפני המפגש עם המראיין, והן למקרה שהמראיין לא ניצב מול קורות החיים שלך בבואו לראיינך.
  • עט ומחברת – כך תוכל לרשום נקודות חשובות שעולות בראיון, ואינפורמציה שאתה מגלה אודות החברה והתפקיד.
  • במקרה שסיימת לא מכבר לימודים וציוניך טובים, כדאי להביא גיליון ציונים
  • כמו כן, ניתן להביא תעודות הצטיינות, הערכות יוצאות דופן של עבודתך, עבודה מעולה שעשית, ושאר דברים שיכולים לבדל אותך ממועמדים נוספים.

נקודות לבדיקה טרם הראיון ובמהלכו:

  • היכן שוכנת החברה?
  • עד כמה המקום מרוחק מביתך והדרך פקוקה
  • האם יש חניה?
  • כיצד נראה המבנה בו שוכנת החברה, הציוד המשרדי?
  • איך היית מתאר את האווירה השוררת במסדרונות החברה?

גוף הראיון – שאלות שתישאל בראיון:
בגוף הראיון, המראיין יכנס אתך לעומקם של דברים כדי לעמוד על ניסיונך וכישורך לבדיקת התאמתך לתפקיד. להלן מספר שאלות שאתה עשוי להישאל במהלך הראיון.

  • תן לי דוגמא לבעיה שהתמודדת איתה בעבר.
  • אם הייתי מתקשר למעסיק הקודם שלך כדי לשאול עליך, מה הוא היה אומר לי?

טיפים לראיון מוצלח:

  • זכור: המראיין אינו פסיכולוג. אם אתה מרגיש נינוח בראיון זהו דבר נפלא כל עוד אתה בשליטה. ברגע שהנינוחות גורמת לך לומר דברים שאינם מייצגים אותך כהלכה, הרי שפגעת בסיכוייך להתקבל במקום לחזק אותם.
  • מראיין טוב יגרום לך להיפתח. ואכן חשוב לשדר פתיחות – הן כדי לשדר שאתה אדם חברותי ופתוח והן כדי לשדר שאתה לא מנסה להסתיר דברים. אולם אל תיפתח יותר מדי. שמור על מקצועיות ועל שליטה שלך בדברים שאתה אומר.
  • הייה רהוט ושוטף – דבר באופן משוחרר ושוטף. תחושת פתיחות ונינוחות עוברת והיא יוצרת תחושות חיוביות בקרב המראיין והמרואיין באופן מודע ובלתי מודע.  היה פתוח ולבבי עד הנקודה שבה תישאל על עניינים שאינך מעוניין להיכנס אליהם. שלב שטף דיבור ופתיחות יחד עם שליטה בראיון.
  • חוש הומור תמיד עוזר “לשבור את הקרח” כל עוד הוא לא מוגזם.  כובד ורצינות עלולים ליצור אנטגוניזם או חוסר עניין אצל המראיין.
  • במהלך הראיון חשוב שתרגיש נינוח ובטוח בעצמך. גם אם ישנם, לכאורה, אלמנטים שנראים לך בעייתיים, כגון מראיין שנראה חמור סבר ונוקשה, אל תיתן לכך להשפיע על האופן שבו אתה מתראיין. יכולות להיות להתנהגות המראיין סיבות רבות: הוא יכול להיות לחוץ בראיון, אדם סגור או כעוס יותר, הוא יכול לנסות להלחיץ אותך מתוך מגמה לבחון את תגובותיך, הוא יכול להיות חדש בתפקיד ופחות מיומן ובמקרה זה אפילו לחוץ מתגובותיך וממה תחשוב עליו כמראיין, הוא יכול להיות מושפע מדברים שאינם קשורים לראיון ואולי אינם קשורים לעבודתו בכלל. כך או כך, אין צורך לקחת באופן אישי התנהגות זו ולאפשר לה לחבל בראיון שלך.
  • נהג במראיין בכבוד – חכה שתישאל שאלות, הקשב לדברי המראיין ואל תתפרץ לדבריו. כמו כן צור קשר עין והיה אדיב ומנומס. יחד עם זאת, אל תהסס להתבטא ולהיות אקטיבי בראיון
  • הקשב וחשוב לפני שאתה עונה – זה בסדר לחשוב רגע ולענות מתוך שיקול דעת. הדבר מעיד על שליטה ועל ביטחון עצמי אם הוא נעשה באופן רציני ושאינו מתנצל או מובך מהשתיקה הרגעית שנוצרה.
  • הישמר מפזיזות ומ”שליפות מהמותן” – אתה עלול לומר דברים שיציגו אותך באור שלילי ואף יגרמו לכך שמועמדותך תיפסל. זכור – היה זורם וחברותי, אך בשליטה.
  • התנהגות בין שני אנשים הנה, לעתים קרובות, “מדבקת”. ככל שאתה מרגיש טוב יותר עם עצמך, ומרגיש נינוח וחברותי, כך יחוש זאת גם המראיין. ככל שתרגיש שאתה מחבב את המראיין, כך יחוש זאת גם הוא. הייה הראשון לחייך, להיות חברותי, פתוח ונינוח. סביר להניח שהמראיין “יידבק במחלה”. אך גם אם לא, עדיין כדאי שאתה תרגיש כך ותהיה כזה. הדבר רק ישפר את סיכוייך להתקבל לתפקיד.
  • גלה  מעורבות ואכפתיות – גלה מעורבות ועניין במהלך השיחה.  אם אתה מדבר על מקום העבודה, הרשה לעצמך להתלהב, בעל מוטיבציה ואכפתיות.
  • סוד המינונים הנכונים –כל ביטוי של קיצוניות יתר (פטפטן שאינו מפסיק לדבר או לחלופין פסיבי ושתקן, מרוחק וקר או לחלופין חודר למרחב הפרטי של המראיין) אינו מומלץ.
  • נסה ללקט כמה שיותר מידע אודות התפקיד והעבודה בחברה במהלך הראיון. הדבר יעזור לך הן כדי להבין האם אתה מעוניין בתפקיד והן לעזור לאטרקטיביות שלך עבור התפקיד. ככל שתדע יותר פרטים רלוונטיים, תוכל להדגיש היבטים בניסיון התעסקותי שלך שהנם רלוונטיים לתפקיד ויגבירו את האטרקטיוויות שלך. לעתים מומלץ גם לחזור על דברי המראיין, הן כדי לחדד אותם לעצמך והן משום שאם זה לא נעשה באופן מוגזם, אתה מגביר את התחושה של המראיין שאתה מזדהה ואכפתי.
  • נסה לשמור על חוט שדרה כרונולוגי בראיון – אתה יכול להתחיל ממקום העבודה האחרון ועד להתחלה או מתחילת הקריירה לסופה, אך רצוי לא לקפוץ מתקופה לתקופה וממקום עבודה אחד לשני, אלא אם כן אתה רוצה להמחיש אגב כך משהו חשוב (תכונה או פעילות חשובה שבאה לידי ביטוי בכמה מקומות עבודה. וגם אז, חזור למסלול מייד בגמר “הסטייה” ממנו.
  • הרחב את הדיבור על מקומות עבודה אחרונים ורלוונטיים לתפקיד הנדון על חשבון מקומות עבודה מרוחקים ושאינם רלוונטיים לתפקיד. אם אתה מתחיל באופן כרונולוגי, פתח במעבר קצר על שירות צבאי ומקומות עבודה ראשוניים ודבר ביתר הרחבה על מקום/ות עבודה רלוונטיים.
  • שלב בראיון דוגמאות – נסה להיות קונקרטי כמה שיותר ולשלב דוגמאות ו”סיפורי הצלחה” שלך כדי להמחיש ולהבהיר את דבריך.  השתמש בסיפורי ההצלחה שכתבת לעצמך, שמתארים מצבים שחווית והתמודדת איתם ושלב אותם במקומות המתאימים.
  • הכר בערכך – אל תראה להוט מדי או נואש לקבל את העבודה. בהחלט חשוב להראות מוטיבציה לעסוק בתפקיד, אך מועמד טוב מכיר בערך עצמו ובוחן במקביל את הארגון שבו הוא מתראיין כשם שהארגון בודק אותו.
  • נצל את ההזדמנות שניתנה לך להציג את עצמך ועשה זאת באופן הטוב ביותר.  הדגש והעבר את המסרים שלך למראיין.

כתבות דומות

ראיון עם מדען חוזר, עם ד”ר אהרון (רוני) אזגורי

משרה נוכחית – מרצה בכיר במחלקה להנדסה כימית וביוטכנולוגיה באוניברסיטת אריאל. באילו...

מסר ליום האשה מיו”ר הארגון, פרופ’ רבקה כרמי

לכל מדעניות רשת סיינס אברוד באשר הינכן, שלום וברכה. יום האשה השנה...

ראיון עם מדענית חוזרת, עם ד”ר מיכל ארד

משרה נוכחית – VP Academia and Science, Awz Ventures באילו תחומים עסקו...

אירוע הפתיחה של Synergy Innovate של את”א יוצא לדרך!

האם תהיתם איך חדשנות ברפואה באה לידי ביטוי במלחמת חרבות ברזל? איך...

התפרסם הקול הקורא השני לתוכנית לתמיכה בהעסקת חוקרים מצטיינים במעמד חוקר בשיתוף עם המרכז לקליטה במדע במשרד העלייה והקליטה

***שימו לב, מועד ההגשה נדחה ל 12.5.24*** הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה...

הכירו את מרכז הסרטן המשולב הטכניוני – ראיון עם מנהל המרכז (שמגייס!)

שלום פרופ’ אמיר אורין, ראש מרכז הסרטן המשולב הטכניוני ספר על המרכז: מרכז...

יש לך דוקטורט, או עד שנה לסיומו? זה הזמן להוביל את השינוי

נפתחה ההרשמה להגשת מועמדות למחזור י”ד של תוכנית ממשק – ממדע למדיניות, מבית...

התפרסם קול קורא למתן מלגות למדענים חוזרים ע”ש יצחק שמיר למשתלמים במחקר לשנת 2024

משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה (להלן – המשרד) מפרסם בזאת קול קורא לקבלת...

סדרת וובינרים חדשה בהשתתפות אוניברסיטאות המחקר בארץ

קול קורא למדענים ישראלים בצפון אמריקה: הקימו מעבדה מתקדמת משלכם באחת מהאוניברסיטאות...